sponsor
 
   
 

Артисти музичного фестивалю «Гніздо-2008» - гурт СКРЯБІН

СКРЯБІН

Скрябін
http://www.skryabin.biz/

Прослухати пісні:

"Хлопці-олігархи"
(mp3, 1.16 МБ)

"Шмата"
(mp3, 1.16 МБ)

Скрябін – це відомий усім в Україні стьоб-рок гурт, фронтменом якого є український теле- та радіоведучий Кузьма Скрябін.

Серед останніх музичних здобутків колективу варто відзначити кілька останніх відео робіт «Хлопці-олігархи» та «Мумітроль». Та, звісно, останній альбом Скрябіна – «Про любов?», що побачив світ минулого року.

Скрябін не вперше гратиме у Білій Церкві, досвід минулих виступів доводить, що для білоцерківської публіки цей гурт є абсолютним музичним авторитетом.

Для згадки сивої історії кілька фактів: техно-романтичний “Скрябін” народився 30 травня 1989 року в Новояворівській “Студії патологічної тиші” (“СПаТи”) під час запису пісні “Чую біль”. Його прямим попередником був панковий “Voіce of Hell”, а своїм іменем він зобов’язаний звукорежисерові Олександру Скрябіну.

Свій перший концерт співак-поет Андрій “Кузьма” Кузьменко (17.08.69), клавішник-композитор Сергій “Шура” Гера (08.01.74) і клавішник, поет Ростислав “Рой” Домішевський (30.01.71) дали на львівському рок-фестивалі “Вивих-90” - з того часу “Скрябіна” вважають своїм і рокери, і попсовики, і диск-жокеї. На “Червоній руті-91” в Запоріжжі, з новою назвою “Андрій Кілл” ( а саме Кузьма з мінусівкою “Скрябіна” ), проект став третім в категорії поп-виконавців.

Невдовзі “Скрябін” перебрався із “Студії Лева” під дах концертного атентства “Ростислав-Шоу” і отримав можливість активного гастролювання. Розвал цієї структури не дозволив завершити альбом “Технофайт” - “Скрябін” повертається до “Студії Лева” і до 1993 року дописує, розпочатий ще три роки тому, альбом “Мова риб”. За підсумками того ж 93-го року “Скрябін” був визнаний другим поп-гуртом України (слід за “Анною-Марією”), а через рік найкращим вже в новій номінації танцювальної музики. Свій другий альбом “Птахи” гурт записував вже в Києві на студії “Нова”, на касетці його розтиражувала фірма “Київ-Євростар”. Після поїздки до ФРН музиканти захопилися новою музичною течією “рейв” і Шура започаткував паралельний проект “Молотов-20” (від назви автомобіля М-20 “Побєда”, на якому їздили до Берліна і який ще довго стояв покинутий недалеко від Рейхстагу).

“Скрябін” вдруге лідирував в опитуванні експертів на здобуття премії “Золота Жар-птиця” в номінації “краща поп-група”. Тоді ж з’явився довгоочікуваний альбом “Molotov-Zwanzіg”, що був випущений фірмою “Київ-Євростар”. Восени “Скрябін” розірвав контракт з “Новою” і перейшов під опіку “Таврійських Ігор”, під дахом котрих знову розвернув свою власну студію звукозапису “СПаТи”; розпочалася робота над новим альбомом - “Танець пінгвіна”.

(за матеріалами disc.dp.ua та офіційного сайту гурту)

 


  Поділитись:
 
 
Розробка сайту - ABC.NET.UA   Фестиваль Гніздо 2006—2013. Усі авторські права застережено Законом України про авторське та суміжне право.