sponsor
 
   
 

Артисти музичного фестивалю «Гніздо-2008» - гурт ТІК

ТІК

ТІК
http://www.tikmusic.com.ua/

Прослухати пісні:

"Прощайте дівчата"
(mp3, 5.03 МБ)

"Вчителька"
(mp3, 3.30 МБ)

Розпочалась історія гурту ТІК 2000-го року в гуртожитку № 1 Вінницького державного педагогічного університету де студент історичного факультету Вітя Бронюк та музпедовець Денис Репей задумали створити музичний колектив.

Робоча назва була «ТІК» - «Трезвость и культура»,- прикольна назва і ніби зміст якийсь є. Правда, серйозного із цього нічого не вийшло. Багато часу відбирав процес навчання і юність парубоча, а тому нові власні пісні презентувались під гітару на черговому і позачерговому студентському застільному зібранні, де одразу здобували схвалення або критику друзів.

Наступним етапом у формуванні колективу став 2003 рік. Закінчилось навчання в університеті, але буденне «доросле» життя не містило у собі тієї жвавості і колориту, що студентське. Тому, аби остаточно не «засохнути» вирішили вечорами збиратися, щоб пограти і поспівати, як раніше у колі старих і нових друзів.

Навесні 2005 на одну з репетицій випадково потрапив молодий продюсер Олег Збаращук. Відверто кажучи, його реакція на творчість музикантів була негативною, але зацікавило те, що це було дещо нове, трохи не схоже на загальноприйняті музично-стильові шаблони. Але, як відомо, аби оцінити товар, потрібно запропонувати його споживачеві чи то слухачеві. Так і зробили. 2 червня в місті Вінниця в приміщені ККЗ «Райдуга» розпочинався всеукраїнський тур відомого гурту «Таліта Кум», організатором концерту у Вінниці був саме Олег Збаращук. О 18.30 на сцену вийшла група «ТІК» і представила перед тисячною аудиторією своє творіння.

Дебют виявився вдалим і саме цей день 2 червня вважається Днем народження групи «ТІК».

Далі була серйозна розмова із Олегом Збаращуком і прийняте рішення про співпрацю. При можливості, виступи «ТІКа» почали фігурувати на загальноміських заходах та паралельно велась плідна робота над розширенням репертуару.

Восени того ж 2005 року в колектив прийшов новий учасник Юра Марцинюк, він підсилив звучання клавішними та саксофоном, була проведена перша фото-сесія, а також зроблений перший демо-запис колективу.

Саме цей диск потрапив у руки Віталію Телезину (людина, яка працює з гуртами «Океан Ельзи», «ВВ» , «Друга ріка» «Lama» та ін.), який погодився записувати групу.

Але із колективу за власним бажанням пішов гітарист Костя Терепа і під час виступу в Новорічну ніч на центральному майдані у Вінниці на гітарі грав друг колективу Сашко Пінчук.

1 квітня «ТІК» виступив у Одесі на щорічній «Юморині». На квітень-травень 2006 року було заплановано шість концертів у різних містах України.

Але із «ТІКа» йдуть бас гітарист Денис Репей та клавішник і саксофоніст Юрій Марцинюк (пішли розбудовувати власний бізнес). Це викликало великий збій у планах колективу, адже із першого складу залишилось лише двоє його учасників Вітя Бронюк та Сашко Філінков. Звичайно, було важко, але зупинятися ніхто не збирався.

Лише місяць щоденних репетицій і 26 травня у Житомирі дебют оновленого складу. Паралельно на студії «211» записувалась, спільно з групою «Ляпіс Трубєцкой» пісня «Олені» .

Влітку ніхто із учасників групи не відпочивав, а, незважаючи на спеку, вперто працювали над першим дебютним альбомом «ЛітераДура», який вже почули мешканці Львова, Хмельницького, Балти, Вінниці.

З 24 вересня спільна робота «ТІКа» і «Ляпіса Трубєцкого» «Олені» вийшла у національну радіоротацію, а 5-6 жовтня на кіностудії ім. О.П. Довженка проходили зйомки відеокліпа на пісню «Олені», який побачив світ 12 листопада 2006р.

Відверто кажучи, країна далеко не однозначно відреагувала на появу «Оленів», думки, як завжди розійшлись. Хтось приписував пісні політичний підтекст, декого шокувала відверта простота і наївність, але основне, що про пісню всі говорили і в цьому була маленька перемога ТІКа.

Пісню можна було почути всюди. З вікон проїжджаючих автомобілів, в офісах і просто на вулицях в живому виконанні під гітару.

27 травня в київському клубі «Диктатор» ТІК презентував свій дебютний альбом «ЛІТЕРАDYРА», до якого увійшло 11 пісень та 2 бонусних відео.

(за матеріалами з офіційного сайту гурту)

 


  Поділитись:
 
 
Розробка сайту - ABC.NET.UA   Фестиваль Гніздо 2006—2013. Усі авторські права застережено Законом України про авторське та суміжне право.